Geneesmiddel

De 7 beste behandelmethoden voor interne en externe aambeien zijn bewezen

De 7 beste behandelmethoden voor interne en externe aambeien zijn bewezen

Hemorrhoiditis is een veel voorkomende ziekte waar veel mensen over de hele wereld aan lijden, omdat deze optreedt wanneer de aderen in de anus en het rectum opzwellen, wat leidt tot het verschijnen van harde en zachte knobbels in dat gebied, vaak gepaard gaand met pijn, jeuk en bloeding, die maakt het moeilijk om dagelijkse activiteiten uit te voeren.


7 bewezen behandelmethoden voor aambeienTen eerste: aambeien behandelen met medische crèmes


Meestal schrijft de arts een crème voor waarin een stof zit

corticosteroïden

Het is effectief bij het verminderen van ontstekingen rond de anus, en het is belangrijk om de crème niet te veel te gebruiken vanwege het dunner worden van de huid in het gebied, dus de arts schrijft deze crèmes niet langer dan een week voor.


Ten tweede: aambeien behandelen met pijnstillers


Neem pijnstillers, bijv

Paracetamol

Het verlicht de pijn en geeft het lichaam de gelegenheid zichzelf te behandelen. U kunt paracetamol zonder recept gebruiken, maar u dient in alle gevallen een arts te raadplegen. Het is vermeldenswaard dat de arts lokale pijnstillers niet langer dan een half jaar voorschrijft. enkele dagen omdat het de gevoeligheid van de huid in het gebied verhoogt.


Ten derde: aambeien behandelen met laxeermiddelen


Deze methode is afhankelijk van het legen en reinigen van de darmen om de druk op aambeien te verlichten. Laxeermiddelen zijn onderverdeeld in twee soorten: vezelige laxeermiddelen die bijdragen aan de productie van vast afval in overvloed, of osmotische laxeermiddelen die de zachtheid van de lichaamsproductie verhogen.

De meest gebruikelijke vorm van laxerende behandeling is het eten van veel fruit en groenten met veel vezels, wat de beweging van het spijsverteringsstelsel stimuleert.

Mis ook niet: Behandeling van aambeien en fissuren


Ten vierde: behandeling van aambeien via het ligatieproces


Het ligatieproces is afhankelijk van de verbinding tussen het rectum en de anus, waarbij een rubberen band rond de plaats van de aambei wordt geplaatst om te voorkomen dat bloed de basis van de aambei bereikt. Het is gebruikelijk dat aambeien en de rubberen band binnen zeven uur samen uitvallen. dagen van de operatie.

De operatie is geschikt voor patiënten met inwendige aambeien van de tweede en derde graad, en de operatie kan worden uitgevoerd zonder toevlucht te nemen tot enige vorm van lokale anesthesie. De patiënt kan zijn dagelijks leven normaal voortzetten nadat de procedure direct is voltooid.

Aambeien vallen uit tijdens het normale uitscheidingsproces, dus de patiënt merkt ze zelden op, maar de output is waarschijnlijk slijmerig en vloeibaar, wat een teken is dat aambeien uitvallen.

Tijdens de eerste dagen van de operatie verschijnt er bloed op de toiletvlekken en in geval van complicaties treedt er bloeding op bij de uitscheiding, en op dat moment moet de arts snel worden geraadpleegd.

In zeldzame gevallen van complicaties treedt bloedstolling op en komt er een grote hoeveelheid uit, en dit waarschuwt dat de operatie niet zal slagen, en hier moet de patiënt naar de eerste hulp gaan.


Ten vijfde: Behandeling van aambeien met sclerotherapie


Sclerotherapie is een van de alternatieve behandelingen voor ligatie en is ook geschikt voor patiënten met interne aambeien van de eerste en tweede graad.Tijdens het sclerotherapieproces worden materialen in de opening van de opening geïnjecteerd die leiden tot verharding van de aambeienweefsels en Op deze plek worden littekens gevormd.

De aambeien beginnen na vier tot zes weken te slinken.Na deze periode kan de patiënt alle natuurlijke en sportieve activiteiten hervatten en vanaf de eerste dag van de injectie weer aan het werk gaan.

Een van de normale symptomen is het verschijnen van enkele bloederige plekken op de injectieplaats, samen met een gevoel van tinteling en pijn.


Ten zesde: infraroodbehandeling van aambeien


Infraroodstraling is geschikt voor inwendige aambeien in de eerste en tweede graad, en het proces bestaat uit drie stappen: de eerste is spinale of lokale anesthesie, die wordt uitgevoerd na het stoppen van bloedverdunnende medicijnen en liquiditeitsstimulerende middelen.

De tweede stap is het starten van de operatie door een endoscoop door de anus te steken om het geluid te horen van de slagaders die de aambeien voeden. Vervolgens zal de arts de slagader op de gebruikelijke plaatsen vastbinden en vervolgens de aambeien terugbrengen naar de anus.

De laatste fase is de herstelperiode, waarin de patiënt aandacht moet besteden aan het optreden van eventuele symptomen van complicaties zoals infectie en bloeding.


Ten zevende: Behandeling van externe aambeien


Uitwendige aambeien zijn zichtbare bloederige zwellingen rond de anus, en een van de symptomen ervan is pijn voelen als gevolg van milde wonden die genezen na een week tot tien dagen zonder medische zorg.

De meest gebruikelijke behandeling voor uitwendige aambeien zijn vrij verkrijgbare laxeermiddelen en analgetica.

Mis ook niet: Hoe aambeien te behandelen met knoflook, mijn ervaring


Oorzaken van aambeien


 • Langdurig op het toilet zitten of zich inspannen tijdens het poepen.

 • Spijsverterings- en uitscheidingsziekten zoals diarree en constipatie.

 • Overgewicht en een hoog percentage lichaamsvet.

 • zwangerschap.

 • Oefeningen waarbij gewichten moeten worden opgetild en druk moet worden uitgeoefend op de oostelijke regio.

 • Gebrek aan vezels in het dieet.


Diagnose van aambeien


De traditionele methode voor het onderzoeken van de patiënt is het inbrengen van de vinger in het rectum om de poliepgebieden te onderzoeken. De andere methode, die wordt gebruikt bij inwendige aambeien, is een visueel onderzoek, aangezien inwendige aambeien glad zijn en moeilijk te onderzoeken door aanraking.

In beide gevallen gebruikt de arts hulpmiddelen om het onderste deel van de dikke darm en het rectum te onderzoeken via de anale endoscoop. Wat het onderzoek van de dikke darm betreft, deze onthult in plaats van aambeien een andere reeks informatie over uw spijsverteringsstelsel, zoals de mogelijkheid van rectumaandoeningen en darmkanker.


Complicaties van aambeien


Bloedarmoede als gevolg van voortdurend bloedverlies bij de uitgang, wat een zeldzaam symptoom is, maar het zorgt ervoor dat de hoeveelheid rode bloedcellen tot het laagste niveau wordt verlaagd.

Verstikking van de aambei als gevolg van de onderbreking van de bloedtoevoer, deze verstikking in dit gevoelige gebied veroorzaakt hevige pijn.

Het verschijnen van een trombose-aambei, een bloedstolsel, waarvoor mogelijk een drainerende operatie nodig is vanwege de pijn die het veroorzaakt.

Mis ook niet: externe aambeibehandeling


Preventie van aambeien


U kunt aambeien voorkomen door enkele eenvoudige maatregelen te nemen, zoals het veranderen van uw levensstijl, het eten van vezelrijk voedsel en het drinken van voldoende water, maar ook door te sporten en langdurig zitten te vermijden.

Topische crèmes en orale analgetica kunnen worden gebruikt om pijn en jeuk te verlichten, en in geval van ernstige bloedingen moet medische hulp worden ingeroepen.

Voedingssupplementen die vezels bevatten, zoals psyllium (Metamucil) of methylcellulose (Citrucel), die iedereen zonder recept kan innemen.

De preventiemethoden voor aambeien zijn afhankelijk van de ernst van de symptomen en het stadium waarin de ziekte zich bevindt. Mogelijk hebt u andere behandelingen nodig, zoals medicijnen en een operatie.

Behandeling van uitwendige aambeien met kruiden

Er zijn veel natuurlijke kruiden die effectief zijn gebleken bij de behandeling van dit probleem, waaronder:

 • zwart zaad

 • Linumzaad.

 • basilicum.

 • kaneel.

 • Haver.

 • straat.

 • munt.

 • de ring.

 • tijd.

 • hamamelis.

 • Mariams handpalm.

 • Drop.

 • Wonderolie.

 • bittere meloen

 • uien.

 • de banaan.

Maar het belangrijkste en wat hier moet worden opgemerkt voor de behandeling van uitwendige aambeien is om in het begin van het probleem van constipatie af te komen, en dit kan worden gedaan door het gevolgde dieet aan te passen en een aantal onjuiste gedragingen uit te voeren, omdat het noodzakelijk is om het dieet te verhogen. de inname van vezels, die beschikbaar zijn in fruit, groenten en volle granen.

Thuisbehandeling van inwendige aambeien

Sommige huismiddeltjes kunnen worden gebruikt om van het probleem af te komen

interne aambeien,

Zoals:

Dit is een van de beste behandelingen voor inwendige aambeien vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen. Het wordt gebruikt door het in de vorm van reepjes te snijden, in een bakje te doen en in te vriezen, en vervolgens op het aangetaste gebied te plaatsen, zoals het helpt het gevoel van verbranding, jeuk en pijn te verlichten.

Deze wordt gekenmerkt door het bevatten van een hoog percentage voedingsstoffen die het pijngevoel verminderen, en wordt gebruikt door wattenbolletjes erin te dopen en deze op het aangetaste gebied te plaatsen. Het is ook mogelijk om het te mengen met een kop warme drank. melk en eet het dagelijks.

Het wordt gebruikt door wattenbolletjes erin te dopen en deze meerdere keren per dag op het getroffen gebied te plaatsen. Het vermindert de pijn dankzij de verzachtende eigenschappen.

 • zwarte theezakjes

Die wordt gekenmerkt door het bevatten van een van de samentrekkende stoffen die het pijngevoel verminderen en de daaruit voortvloeiende zwelling verminderen, namelijk talkzuur, en wordt gebruikt door het te bevochtigen met een kleine hoeveelheid heet water

Verwijder het vervolgens en laat het opzij liggen totdat het zijn hitte kwijt is en leg het vervolgens gedurende 10 minuten op het aangetaste gebied, en dit wordt drie keer per dag herhaald.


Aambeibehandeling via enkele procedures


Er zijn enkele eenvoudige procedures die gepaard kunnen gaan met bloedingen, maar in beide gevallen maakt de arts uw keuze… op een van de manieren die we in de volgende regels zullen presenteren:

 • rubberen band

  Wanneer de arts zijn toevlucht neemt tot de behandeling van aambeien met een rubberen band, plaatst de arts enkele elastiekjes rond de basis van de interne aambei, om te voorkomen dat er bloed naar toe stroomt. Dit bandje zou na een week eraf moeten vallen.

 • coagulatie;

  Coagulatietechnologie is een lasertechniek, waarbij aambeien in het algemeen worden blootgesteld aan licht of infraroodstralen.

 • Behandeling van externe aambeien

  Hematoom, of externe aambeien zoals het wordt genoemd, is een van de soorten aambeien waarvoor bepaalde behandelmethoden bestaan. Het zijn kleine dingen die in de anus groeien en zich ontwikkelen. Je kunt sommige laxeermiddelen of laxeermiddelen gebruiken om de ontlasting te verzachten.


Oorzaken van aambeien


Nadat we kennis hadden gemaakt met de behandeling van aambeien, zullen we nu de oorzaken noemen die tot deze ziekte leiden, en na onderzoek ontdekten we dat er vele oorzaken zijn.

Aambeien zijn te wijten aan verschillende factoren, waaronder natuurlijke factoren, inclusief externe factoren. We zullen deze oorzaken bekijken aan de hand van de volgende punten:

 • chronische constipatie

  Als gevolg van constipatie hard op jezelf drukken totdat je de ontlasting passeert, is een van de verkeerde dingen. Het werkt namelijk om de druk op de bloedvaten te verhogen, wat aambeien veroorzaakt.

 • Obesitas: een aanzienlijke gewichtstoename zorgt voor een grote druk op het bekken.

 • anale geslachtsgemeenschap

  Het is mogelijk dat een vrouw aambeien heeft, en dit komt omdat haar man naar haar toe komt vanwege een ruzie. Dit is een van de verboden dingen, omdat het een van de oorzaken is van sterke aambeien.

 • Zwangerschap: Een van de redenen dat vrouwen er niets mee te maken hebben, is omdat de druk toeneemt

  Baarmoeder muur

  .. Het veroorzaakt druk op de bloedvaten, en aambeienziekte is een van de bekende ziekten van zwangere vrouwen.

 • Diarree: Chronische diarree verzacht het anale gebied, of dit nu te wijten is aan

  laxeermiddelen

  Of vanwege een andere… die aambeien veroorzaakt.

 • Persen na de ontlasting: Wanneer de ontlasting van binnen is verhard, is deze moeilijk uit te scheiden, waardoor er te veel druk op de bloedvaten kan ontstaan.

 • Langdurig zitten: Langdurig zitten proberen te poepen, of in het algemeen langdurig op de bodem van het toilet zitten… leidt tot aambeien.

 • Erfelijkheid: Aambeien worden beschouwd als een erfelijke ziekte, dus het is mogelijk dat een van de kinderen ermee besmet raakt. Als een van de ouders al besmet is.

 • Ascites

  De betekenis van het woord is dat er een ophoping in de buik is ontstaan, en dit komt door vloeistoffen.. die de druk op de darmen en maag verhogen.

 • Zware voorwerpen tillen: Het herhaaldelijk verkeerd tillen van veel voorwerpen is een van de oorzaken van letsel

  met aambeien;

  .


Complicaties van aambeiziekte


In de context van het leren over de behandeling van aambeien kunnen we onszelf enkele vragen stellen, waaronder wat er zal gebeuren als we aambeien niet behandelen? Het simpele antwoord is dat iemand die aambeien niet behandelt zodra ze verschijnen, complicaties kan krijgen, en deze complicaties zijn zeer gevaarlijk.

Omdat het soms leidt tot een toename van de inwendige bloedingen uit de anus… waardoor de pijn ondraaglijk wordt en de onmiddellijke tussenkomst van een arts noodzakelijk is… zullen we nu over deze complicaties leren via de volgende regels:

 • Een beknelde aambei

  Deze aandoening doet zich voor wanneer aambeien worden verwaarloosd, waardoor het bloed plotseling stopt

  Interne aambei

  .. Wat veel pijn veroorzaakt, en werkt bij ernstige bloedingen in de aambei.

 • Bloedarmoede

  : Door de bloeding die altijd volgt op de aambei, waardoor er een tekort aan rode bloedcellen ontstaat

  Bloedarmoede

  .. Bovendien kunnen de bloedballen binnenin geen zuurstof naar de rest van het lichaam overbrengen, waardoor het lichaam geel begint te worden en er andere symptomen van bloedarmoede verschijnen.

 • Hemorrhoidale verzakking

  : in Saab-weergave kan er één zijn

  Complicaties van hemorrhoidale verzakking

  Het is de bedoeling om de interne aambei naar buiten te verwijderen.

Naast het mislukken van alle pogingen om het naar binnen te brengen, komt dit geval zelden voor … maar het blijft een van de ernstige complicaties.

 • Trombose aambei

  : Deze ziekte wordt door sommigen gevormd

  bloedproppen

  Die wordt gevormd bij aambeien, wat resulteert in een gevoel van scherpe pijn. Hoewel de ziekte niet gevaarlijk is, maar de pijn ervan kan niet worden getolereerd. Je moet dit stolsel onmiddellijk verwijderen of leegmaken.

Patiënten moeten aambeien serieus nemen en met de behandeling beginnen zodra de eerste symptomen optreden. Het wordt ook geadviseerd om een ​​gespecialiseerde arts te bezoeken om de ziekte te diagnosticeren en de best bewezen behandelmethoden voor aambeien te bepalen.

De heer Amr Issa

Amr Issa: De eigenaar en directeur van Coma, een bedrijf voor het schrijven van inhoud. Hij begon zijn werk op dit gebied in 2019 met het schrijven van satirisch nieuws, en nu heeft hij veel literaire en wetenschappelijke artikelen op verschillende sites.

السابق
Stappen voor het maken van goulash met gehakt
التالي
Suggestie van de 6 beste hotels in Santorini in Griekenland voor gezinnen en jongeren

اترك تعليقاً