Eva

De betekenis van de naam Zakaria in het woordenboek van de betekenis van namen en de relatie ervan met de Koran

معنى اسم زكريا

Deze naam is een van de namen die niet wijdverspreid is in de Arabische wereld, omdat veel echtparen er de afgelopen jaren afstand van hebben gedaan als gevolg van hun wens om hun mannelijke kinderen moderne namen te geven in plaats van de oude namen. de angst van sommige moslims om deze naam aan hun kinderen te geven, omdat ze denken dat deze naam tot de joodse religie behoort, wat verkeerd is, en we zullen de geldigheid ervan in de volgende regels uitleggen.

Betekenis van de naam Zakaria

Gedenk God op verschillende manieren, door middel van lofprijzing, het vragen om vergeving of zelfs door gebed

Bijvoeglijke naamwoorden van het zelfstandig naamwoord

Hij worstelt en doorstaat veel ontberingen. Dicht bij zijn vader en moeder.

Zacharias naam in het Engels

Zakaria

Verwen de naam

Zico

De naam Zacharias is versierd

ⲌⲀⲔⲀꞄⲒⲀ

Betekenis van de naam Zakaria

&nbsp

Velen van ons kennen de naam Zacharias als de naam van een van Gods profeten in zijn land zonder de specifieke betekenis van deze naam in detail te kennen, aangezien de Dictionary of the Meanings of Names vermeldde dat de naam Zacharias van Bijbelse oorsprong is en een naam is bestaande uit twee delen, niet één naam zoals sommigen geloven, aangezien de naam Zacharias van Bijbelse oorsprong is. “Zakher” betekent het noemen van God, en “Jahweh” is God.

Jehova werd ingekort tot ‘Jah’ en verbonden met ‘Jeh’, waardoor de naam aan het einde ‘Zacharias’ werd. dezelfde betekenis.

Het gedenken van God op verschillende manieren, hetzij door lofprijzing, het zoeken naar vergeving of zelfs gebed, wat betekent dat de naam Zacharias uiteindelijk het gedenken van God betekent en de oproep om Hem te gehoorzamen.

Lees ook: De betekenis van de naam Zad en zijn persoonlijkheidskenmerken

Profeet van God Zacharias

Hoewel we weten dat er een Profeet van God is die bekend staat als Zacharias, weten velen van ons niet veel informatie over hem, aangezien hij

Profeet Zacharias

Hij is een afstammeling van de vader van de profeten, onze meester Abraham. Hij werd in het heiligdom belast met de zorg van de Maagd Maria tot aan de geboorte van Christus, Jezus, de zoon van Maria. Hij bad ook tot God om hem te zegenen met een zoon nadat hij de hoge leeftijd had bereikt en zijn vrouw onvruchtbaar was. God bereikte echter Zijn wonder op aarde door hem de Profeet Yahya te schenken, dat wil zeggen onze meester. Zacharias stamde uit een lijn van profeten, en die lijn werd voltooid met de geboorte van de Profeet Yahya.

Oorsprong van de naam Zakaria

Een van de meest wijdverbreide verkeerde informatie over de naam Zakaria is de oorsprong ervan, aangezien veel van degenen die de naam Zakaria kennen, of ze deze nu gebruiken of niet, geloven dat het een Arabische naam is. fout van deze informatie door te stellen dat de oorsprong van de naam Zakaria Bijbels is.

Kenmerken van de naam Zakaria

 • Een ambitieus persoon die er altijd op staat zichzelf te bereiken.

 • Hij is erg geduldig, neemt verantwoordelijkheid en gedijt goed in een leiderschapspositie.

 • Hij heeft een hoge moraal en is uiterst bescheiden, zelfs als hij de hoogste posities bekleedt.

 • Hij heeft een goed hart en is medelevend tegenover anderen. Hij is ook genereus en nooit gierig in het helpen van iemand zolang hij kan.

 • Hij is een rechtvaardige zoon, een loyale minnaar en een loyale echtgenoot, maar ook een voorbeeldige vader en een goed rolmodel voor zijn kinderen.

 • De meest voorkomende tekortkoming in zijn persoonlijkheid is dat hij streng en serieus is, en dat het moeilijk voor hem is om een ​​beetje plezier te hebben.

 • Zakaria onderscheidt zich door intelligentie, nuchterheid en wijsheid, met een bewuste geest en een gezonde mening.

 • Hij is van nature een sociaal persoon en houdt ervan om met veel mensen te communiceren.

 • Een atletisch, energiek persoon die dol is op sporten, ontspannen en mediteren.

 • Succesvol en excellerend in zijn werk en studie, hij houdt van kennis en cultuur.

 • Zakaria wordt gekenmerkt door moed en houdt van experimenteren en risico’s.

 • Een zeer zelfverzekerde en liefhebbende persoon die zijn doelen stelt om te bereiken wat hij wil.

Lees ook: De betekenis van de naam Zaki en zijn persoonlijkheidskenmerken

De islamitische uitspraak over het benoemen van Zakariya

Als gevolg van het feit dat de naam Zacharias van Bijbelse oorsprong is, dat wil zeggen dat hij werd genoemd in de Thora, het heilige boek voor de Joden, zijn sommige moslims bang om hun mannelijke kinderen deze naam te geven, omdat ze denken dat de naam betrekking heeft op de Joden. alleen, maar islamitische religieuze geleerden hebben wettelijk toegestaan ​​dat moslimmannen de naam Zacharias krijgen, omdat de naam is vernoemd naar de profeet Zacharias, die geloofde in het joodse geloof van zijn broer Mozes, en vervolgens geloofde in de roeping van de boodschapper ‘Jezus, zoon’. van Maria.” Dat wil zeggen dat het christendom betekent dat de naam “Zacharias”

Het is toegestaan ​​volgens de islamitische wet, zonder enige schaamte daarin

.

De naam Zacharias in de Koran

Een van de kenmerken van de naam Zacharias is dat het een van de eigennamen is die gebruikt kan worden in alle hemelse religies, of deze nu joods, christelijk of islamitisch zijn. Het wordt ook vermeld in alle heilige boeken, zodat we ontdekken dat de naam Zacharias kwam voor in de Thora, de Bijbel en de Heilige Koran, en ze moesten allemaal naar de Profeet Zacharias “vrede zij met hem” verwijzen met dezelfde betekenis als eerder vermeld.

Wat betreft het noemen van de naam Zacharias in de Koran: deze komt zeven keer voor in verschillende soera’s van de Edele Koran, waaronder drie verzen in Surat Al Imran, twee verzen in Surat Maryam en één vers in elk van Surat Al-Imran. An’am en Al-Anbiya. Onder deze verzen bevindt zich de uitspraak van de Almachtige: “Daar riep Zacharias zijn Heer aan. Hij zei: ‘Mijn Heer. Geef mij nakomelingen van Uzelf.} (38 Al Imran)

Zacharias naam in het Engels

De naam Zacharias is versierd

 • ZAKARIA

 • ZAKARIA

 • ⲌⲀⲔⲀꞄⲒⲀ

 • ⓏⒶⓀⒶⓇⒾⒶ

Lees ook: De betekenis van de naam Zaden en zijn kenmerken

De betekenis van de naam Zakaria

 • Zika

 • Zex

 • Ze brachten hulde

 • Zizou

 • Zaza

 • Kokos

 • Kiki

De heer Jabr

Aya El-Sayed Gabr, van het Sinbillawin Center, in het gouvernement Dakahlia, heeft een bachelordiploma in Egyptische archeologie behaald aan de Universiteit van Caïro. Ik werk als redacteur in de sectie Sportfoto’s en ik schrijf graag in de sectie Islamitische smeekbeden en alles wat met de islamitische religie te maken heeft.

السابق
De betekenis van de naam Hanan, zijn kwaliteiten in liefde en relaties, en de horoscopen en banen die ermee corresponderen
التالي
De betekenis van de naam Aseel in het Arabisch en Turks

اترك تعليقاً