Welt

Hoe lang duurt het tot Saoedische Nationale Dag 93? Wanneer is de Saoedische Nationale Dag?

اليوم الوطني السعودي

Eén van de onderwerpen die de inwoners van het Koninkrijk willen weten over de uitslag ervan is dat zij na Eid al-Fitr en Eid al-Adha de derde officiële feestdag in Saoedi-Arabië vieren, de dag waarop de verschillende regio’s van Het koninkrijk dat verdeeld was in de landen Hijaz, Najd en Najran werd door de inspanningen van koning Abdulaziz verenigd onder één vlag en wordt jaarlijks op 23 september gevierd.

Hoe lang duurt het nog tot Saoedische Nationale Dag 93?

De nationale feestdag werd elk jaar gevierd op 23 september. Het is een officiële betaalde feestdag in het Koninkrijk voor werknemers in alle particuliere en publieke sectoren, en studenten op scholen, universiteiten, studie-instellingen en de staat, en duurt één dag.

Nationale Dag nr

Islamitische geschiedenis

Gregoriaanse datum

Nationale feestdag 91 donderdag

16/02/1444

23-09-2023

Nationale feestdag 92 vrijdag

26/02/1444

23-09-2023

Nationale feestdag 93 zaterdag

03/08/1445

23-09-2023

Nationale feestdag 94 maandag

19/03/1446

23/09/2024

Nationale feestdag 95 dinsdag

30/03/1447

23/09/2025

Nationale feestdag 96 woensdag

04/10/1448

23-09-2026

Nationale feestdag 97 donderdag

21/04/1449

23-09-2027

De datum van de Saoedische Nationale Dag valt op Safar 26 in de Hijri-kalender en op zaterdag 23 september.

Miljoenen Saoedi’s wachten ongeduldig op deze dag, vanwege de vreugde die zich door het hele land verspreidt in termen van vieringen en evenementen die interessant zijn voor volwassenen en kinderen, aangezien gevels en straten gekleurd zijn in de groene kleur van de Saoedische vlag.

De afgelopen jaren is de Saudi Entertainment Authority verantwoordelijk geworden voor het organiseren van vieringen van de Nationale Feestdag, waaronder een poëziewedstrijd, populaire folklore- en Saoedische kunstconcerten, en zangconcerten uitgevoerd door artiesten uit de Arabische en westerse wereld om deel te nemen aan de viering van Saoedi-Arabië.

Toen werd het uitgebracht

Koninklijk besluit

Het bepaalt de eenwording van het land dat de naam Saoedi-Arabië gaat dragen.

Nationale dagen in Saoedi-Arabië

als vervolg op:

Periode

Aantal nationale dagen

de koning

Van 1932 tot 1952

21

Abdulaziz al-Saud

Van 1953 tot 1963

11

Saud bin Abdulaziz Al Saud

Van 1964 tot 1974

11

Faisal bin Abdulaziz Al Saud

Van 1975 tot 1981

7

Khalid bin Abdulaziz Al Saud

Van 1982 tot 2004

23

Fahd bin Abdulaziz Al Saud

Van 2005 tot 2014

10

Abdullah bin Abdulaziz Al Saud

Van 2015 tot nu

7

Salman bin Abdulaziz Al Saud

Aspecten van de viering van de 93e Saoedische Nationale Dag

In het Koninkrijk Saoedi-Arabië worden elk jaar vieringen van de Nationale Feestdag georganiseerd, en dit vindt plaats binnen seizoenen die veel evenementen door het hele land omvatten, waaronder artistieke concerten, vuurwerk, naast internationale shows, festivals en tentoonstellingen.

Scholieren vieren feest ook op hun eigen manier door wedstrijden en demonstraties te organiseren, waaronder poëzie, literatuur, en zelfs kunst en muziek, via concerten en festivals binnen of buiten scholen.

De Saoedische Nationale Dag wordt sinds 2005 door koning Abdullah bin Abdulaziz erkend als een officiële feestdag en feestdag in het Koninkrijk, terwijl het feestseizoen sinds 2019 begon met talrijke demonstraties, dat wil zeggen 14 jaar nadat het voor de eerste keer werd gevierd.

Evenementen en evenementen op de Saoedische nationale feestdag

De viering van deze dag is uniform in Saoedi-Arabië, aangezien het een belangrijke datum in het Koninkrijk is voor alle burgers en entiteiten, zowel particulier als overheidsinstanties.

Tijdens Saoedische Nationale Dag nr. 79 in 2009 werd Koning Abdullah Universiteit geopend in aanwezigheid van koning Abdullah bin Abdulaziz Al Saud en een groep wereldpresidenten. Saoedische Nationale Dag nr. 85 in 2015 viel voor het eerst samen met Arafat Dag in Saoedi-Arabië. geschiedenis.

Vieringen van de Saoedische nationale feestdag buiten het koninkrijk

Onder de aspecten van viering in sommige landen buiten Saoedi-Arabië noemen we het volgende:

 • Het hijsen van de kleuren van de vlag van het Koninkrijk Saoedi-Arabië op beroemde gebouwen of monumenten, waaronder: het groen en wit verlichten van de piramides van Gizeh in Egypte, het hijsen van de Saoedische vlag op het Burj Khalifa-gebouw in de Verenigde Arabische Emiraten, evenals het verlichten van de gevel van de Nationale Bank van Koeweit in de kleuren van de vlag van het Koninkrijk.

 • Hangende vlaggen aan auto’s en balkons van huizen op verschillende plekken in de wereld waar Saoedi’s zich bevinden.

 • Staatsambassades over de hele wereld houden feesten waarbij de Saoedische gemeenschap en een groep bekende figuren worden uitgenodigd om de natie te herdenken.

 • Het vieren via verschillende sociale mediaplatforms door het publiceren van gedichten, afbeeldingen van vlaggen, afbeeldingen van de Saoedische monarch, bewaarder van de twee heilige moskeeën, koning Salman bin Abdulaziz, en het publiceren van zinnen en afbeeldingen van felicitaties op deze dag.

 • Het bereiden van snoepjes in de vorm van de vlag van het Koninkrijk om kinderen kennis te laten maken met het belang van de natie en de nationale feestdag te vieren.

Lees ook: Informatie over Saudi Foundation Day

Saoedische nationale feestdag

De Saoedische Nationale Dag vormt een belangrijke datum voor het begin van het koninkrijk, aangezien het in het jaar 1932, en met name op 23 september van dat jaar, was dat de verschillende steden en regio’s in wat bekend staat als het land Hijaz verenigd werden onder de spandoek van “Er is geen god dan God” door koning Abdul Aziz bin Abdul Rahman Al Saud, moge God hem genadig zijn en hem vergeven.

Saoedische nationale feestdag 93

De verenigde staat heette destijds het Koninkrijk Saoedi-Arabië, dus vandaag is de datum om het verenigde thuisland te vieren, nadat het een groep Arabische stammen was die de verworven regio regeerden.

De vlag van het koninkrijk werd groen gekozen, met in het midden de zinsnede ‘Er is geen god dan God, Mohammed is de boodschapper van God’, met daaronder een tekening van een Arabisch zwaard. Wat het eerste volkslied van het koninkrijk betreft, dat werd gespeeld. in 1947, waarna het in 1987 werd gewijzigd in het huidige volkslied.

Lezen

Ook: weergave van de nationale feestdag van Saudi Airlines

Zinnen om de Saoedische nationale feestdag te vieren

 • Zinnen uit het Saoedische volkslied:

  Haast je naar glorie en glorie, mijn glorie aan de Schepper van de lucht, en hef de groene garde op, met het heersende licht, herhaal: God is groot, mijn thuisland, ik leefde de trots van moslims, lang leve de koning van kennis en de thuisland.

 • Lang leve mijn glorieuze vaderland, land van dienaren

  O liefde wiens rijkdom nooit ophoudt, het land van vrede en liefde, het land van de profeten en het huis van God, elk jaar ben jij het thuisland, lang leve de koning, lang leve het thuisland.

 • Moge je leven in het thuisland van trots en kracht,

  Lang leve het land van grootheid en trots, lang leve de mensen van trots en waardigheid. Oh God, bescherm mijn vaderland, Saoedi-Arabië, tegen al het kwaad.

 • Hoe mooi is mijn geliefde land

  Ik leefde in zijn omhelzing, op zijn grond, dronk zijn water en at zijn vruchten. Oh God, bescherm ons geliefde vaderland, het land van glorie en trots.

 • Harten kwamen samen in liefde voor het vaderland. We zijn er trots op een van zijn zonen te zijn. We zijn trots op ons dierbare koninkrijk, en we leven trots in de hemel van glorie wanneer zijn naam wordt genoemd. Lang leve Saoedi-Arabië, dierbaar en puur Lang leve het vaderland en de zonen van het vaderland.

Lees ook: Schoolideeën voor het vieren van de Saoedische Nationale Dag

Logo van Saoedische Nationale Dag 93

Er werd gekozen voor het logo

Wij dromen en bereiken

“Om Saoedische Nationale Dag nr. 91 te vieren, die overeenkomt met 23 september of Safari 16, werd er ook voor gekozen om een ​​kaart van het Koninkrijk Saoedi-Arabië te plaatsen, omdat dit het huis is dat iedereen omarmt.

Het logo is geschreven in het Arabische thuluth-schrift, hetzelfde schrift waarin de uitdrukking monotheïsme op de Saoedische vlag staat. Wat de kleurkeuze betreft, deze weerspiegelen betekenissen die verband houden met het Koninkrijk, zoals groen, wat groei en groei betekent. ambitie, blauw voor wijsheid, oranje voor succes, rood voor vastberadenheid en geel voor optimisme.

Ochtendtoespraak over Saoedische Nationale Dag 93

Er is zorg besteed aan het benadrukken van de trots op het erbij horen en het patriottisme, evenals het streven van de staat naar ontwikkeling en welvaart, vooral binnen de Koninkrijksvisie 2030, waarmee de staat de groei en vooruitgang van het thuisland, de burger en de inwoner van het land wil bereiken. Saoedi-Arabië door middel van enorme projecten op alle gebieden, waarvan de uitoefening aan het begin van het millennium begon.

Het is mogelijk om te berekenen hoeveel tijd er nog rest tot de Nationale Dag door de nieuwe datum voor het vieren van deze dag af te trekken van de huidige datum, namelijk de Saoedische Nationale Dag.


Vormen van viering op de nationale feestdag in Saoedi-Arabië


Vormen van viering op de nationale feestdag in Saoedi-Arabië

Er zijn veel vreugdevolle vieringen in het Koninkrijk die deze gelukkige nationale gelegenheid onderscheiden, waaronder de volgende:

 • Gebruik decoratieve linten voor thuis met een van de feestslogans op de Saoedische Nationale Dag. Soms bevatten ze ook afbeeldingen van een vrouw en een man. Omdat zij de kern vormen waaruit Saoedische gezinnen voortkomen.

 • Met behulp van een muurschildering met een groep posters die de ontwikkeling van verschillende velden in het koninkrijk Saoedi-Arabië aangeven, en de bekendste voorbeelden hiervan zijn verstedelijking en elektriciteitscentrales, om nog maar te zwijgen van transport en satellieten.

 • Het gebruik van decoratieve linten over frisdrankblikjes en kopjes warme dranken op openbare plaatsen… ter decoratie.

 • Schrijf zinnen die oproepen tot felicitaties en vieringen… en schrijf ze op bureaukaarten of stuur ze naar uw naasten via sms-berichten of verschillende sociale-mediaplatforms.

 • Gebruik karton met feestelijke zinnen erop om snoep en gebak te versieren. Het wordt vervolgens aan kinderen in huizen en scholen gepresenteerd… om op deze dag geluk in hun hart te brengen.

Mevrouw Sarah Rizk

Ik werk als schrijver op sommige websites. Ik spreek vloeiend Engels, Frans en Turks. Ik heb een Bachelor of Arts in de Franse taalafdeling. Schrijven is voor mij mijn eigen wereld. Het doel is om informatie over te brengen naar de lezer op een eenvoudige en nuttige manier waardoor hij plezier ervaart tijdens het lezen.

السابق
Ideeën voor de 93e Saoedische Nationale Dag voor kinderen voor distributies en tekenen
التالي
10 creatieve ideeën voor de 93e Saoedische Nationale Dag voor scholen

اترك تعليقاً