Kochen

Modus operandi van Qamar al-Din pudding (uit de Arabische keuken)

Modus operandi van Qamar al-Din pudding (uit de Arabische keuken)

Qamar al-Din pudding is het beroemde dessertgerecht in de Arabische keuken dat gemakkelijk thuis kan worden bereid. Het wordt vaak bereid in de maand Ramadan, die bekend staat om zijn tafels met alle heerlijke hoofdgerechten en zoetstoffen. Samen verkennen we hoe je pudding met melk mengt met Qamar al-Din en de beste methode daarvoor.


Modus operandi van Qamar al-Din-pudding


Er zijn verschillende manieren om de pudding met Qamar al-Din te bereiden, waaronder het afzonderlijk bereiden van de melkpudding en het Qamar al-Din-mengsel, of het mengen van de twee en het samen bereiden ervan.

Je kunt kiezen tussen de twee methoden en ze vergelijken op basis van de ingrediënten en de beschikbare tijd, en dit hangt er natuurlijk van af of je een kant-en-klare Kamar El-Din-keuken hebt of deze gaat bereiden.

de onderdelen

 • 4 kopjes melk.

 • 1 kopje suiker.

 • 1/2 kopje zetmeel.

 • 1/2 kopje bloesemwater.

 • 1/2 kopje Qamar El Din-abrikoos.

 • Rozenwater.

 • Gehakte noten naar wens ter decoratie.

Hoe voor te bereiden

 1. Meng in een grote kom de melk, suiker en zetmeel goed totdat de suiker volledig is opgelost en het mengsel homogeen wordt.

 2. Zet de pan op het vuur en roer voortdurend tot het kookt en erg dik wordt.

 3. Voeg het rozenwater en de abrikozen qamar al-din toe en blijf roeren tot het mengsel goed gemengd is.

 4. Giet het mengsel in een serveerschaal en laat het volledig afkoelen.

 5. Nadat het mengsel is afgekoeld, zet je het minimaal twee uur in de koelkast.

 6. Besprenkel de pudding voor het serveren met rozenwater en gehakte noten.

Mis ook niet: Hoe maak je zoete pompoen met bechamelsaus en pudding


Modus operandi van Qamar al-Din


de onderdelen

 • Kant en klaar stokbrood van Qamar El Din.

 • Drie kopjes water.

 • Vijf eetlepels zetmeel.

 • een kopje suiker.

 • Rozenwater twee theelepels.

Hoe voor te bereiden

 1. Snijd Qamar El Din in gemakkelijk oplosbare stukjes en doe de kleine porties in een pan met water en suiker.

 2. De gezoete wateroplossing moet de stukjes Qamar al-Din bedekken om het te absorberen.

 3. Wanneer de korrels van Qamar Al-Din klaar en rijp zijn, roer je de draad met het houten stokje totdat deze oplost en het sap van Qamar Al-Din aanzet.

 4. Doe het zetmeel bij het mengsel en roer het mengsel met een draadstaafje om ervoor te zorgen dat het oplost.

 5. Zet het mengsel op middelhoog vuur en blijf roeren tot het aan de kook komt.

 6. We merken de condensatie van het mengsel en de schijnbare dikte ervan. Hier kunnen we geleidelijk rozenwater toevoegen om de kant-en-klare Qamar Al-Din te krijgen.

Mis ook niet: Stappen om bananen- en aardbeienpudding te maken


Modus operandi van melkpudding


de onderdelen

 • 400 ml blikje gecondenseerde melk.

 • zetmeel (zes eetlepels).

 • Kopje water.

 • Noten naar wens.

Hoe voor te bereiden

 • Doe de melk en het zetmeel in een diepe pan en roer het mengsel met de houten stok.

 • Als je merkt dat het zetmeel volledig is gesmolten, zet je het mengsel op het vuur en blijf roeren.

 • Giet de pudding op de bodem van de schaaltjes en het is op deze manier klaar om geserveerd te worden.

 • We kunnen nu het mengsel van Qamar Al-Din doen dat we eerder hebben bereid, en we kunnen er verschillende noten en rozenwater aan toevoegen.


Toevoegingen aan Qamar El Din-pudding


Modus operandi van de Kamar El-Din-pudding 2024

De methode om Qamar El-Din Pudding te maken is niet hetzelfde en kan niet beperkt worden tot de traditionele methode. Er zijn veel moderne methoden en toevoegingen geweest die het een onderscheidende smaak geven.

Je kunt Zwitserse rolcake aan de vanille toevoegen door de cake in stukken te snijden en de laagjes over de bodem van de borden te spreiden voordat je de melkpudding erop legt.

In de puddingbekertjes kan nog een extra laag met sappen vermengd met zetmeel worden gelegd, doe bijvoorbeeld een kopje aardbeiensap op het zetmeel en roer tot het homogeen is op het vuur, en leg dit dan als laatste laag bovenop de borden.

Het toevoegen van melk en room in plaats van water is een van de manieren om de voedingswaarde van het gerecht te verrijken, en het plaatsen van abrikozen met gedroogde qamar al-Din verrijkt de smaak en geeft meer variatie aan de pudding.

Houd er rekening mee dat zetmeel verschillende soorten additieven kan ontvangen en bevatten, bijvoorbeeld nootmuskaat, mastiek, vanille, allemaal vormen met meerdere smaken.Je kunt ook geraspte saffraan over het gezicht strooien na het klaarmaken.

Er zijn verschillende varianten van Qamar El Din Pudding, waarbij we soortgelijke stappen volgen als hierboven vermeld.

1

Qamar El Din-pudding met wortelen


 1. Het verschilt van de reguliere ingrediënten door twee wortels en een kwart kopje suiker toe te voegen, naast een zakje vanille om het aroma van het mengsel te verbeteren.

 2. Dit recept is gebaseerd op geraspte wortels die zich vermengen met het zetmeel en lang roeren, of op het halfkoken van de wortels in een kopje water en het vervolgens kloppen met het mengsel van Qamar al-Din.

Mis ook niet: Stappen om Egyptische pudding te maken


2-

Kamar El Din-pudding met sinaasappel


 1. Sinaasappelsap onderscheidt zich van de rest van de sappen die we als laatste laag op de pudding kunnen doen, doordat het een licht sap is waar je met zetmeel moeilijk een dikke laag van kunt vormen.

 2. De benodigde hoeveelheid is slechts een half kopje sinaasappelsap, dat we in de pudding kunnen verwerken door het te mengen met Qamar El Din.

 3. Het wordt aanbevolen om sinaasappelsap met zetmeel aan het Qamar El Din-mengsel toe te voegen terwijl het in brand staat, om te profiteren van de fase waarin de textuur en consistentie veranderen.

U kunt Qamar El-Din pudding gemakkelijk thuis bereiden en aan uw gasten of familie serveren als heerlijk dessert na de lunch en familiebijeenkomsten. Met dit gerecht kunt u gemakkelijk en tegen de laagste kosten indruk maken op uw gezin met uw kook vaardigheden.

De heer Amr Issa

Amr Issa: De eigenaar en directeur van Coma, een bedrijf voor het schrijven van inhoud. Hij begon zijn werk op dit gebied in 2019 met het schrijven van satirisch nieuws, en nu heeft hij veel literaire en wetenschappelijke artikelen op verschillende sites.

التالي
Zo maak je krokant gebakken mozzarellasticks

اترك تعليقاً