Kochen

Stappen om Ashura met noten in eenvoudige stappen thuis te maken

العاشوراء

Het maken van Ashura is een van de eeuwenoude traditionele recepten die we tot op de dag van vandaag nog steeds volgen. Veel Egyptische huizen bereiden het voor iedereen, vooral ter gelegenheid van Ashura-dag, omdat het vitamines, mineralen en geïntegreerde voedingsstoffen bevat die het lichaam van energie voorzien. en gezondheid.

Voorbereidingstijd

60 minuten

kooktijd

20 minuten

Hoeveelheid

4 personen

het niveau

eenvoudig

Ashura-methode met noten thuis

Veel mensen uit islamitische huizen maken Ashura, dat zich onderscheidt door zijn bijzondere heerlijke smaak en wordt bereid via verschillende stappen. De meest prominente ingrediënten die bij de bereiding worden gebruikt, zijn:

Ingrediënten

:

 • Twee kopjes kikkererwten.

 • Een half kopje zetmeel.

 • 4 kopjes volle melk.

 • Een kopje gemalen tarwe.

 • 2 kopjes zachte suiker.

 • Een theelepel vloeibare vanille.

 • 2 kopjes room.

 • Een kopje Libanese room.

Voorbereidingstijd:

30 minuten

Stappen om Ashura voor te bereiden

Om de beste smaak van Ashura te krijgen met een goede en heerlijke smaak, moet je de volgende stappen volgen:

 1. We doen de tarwe in een diepe kom en wassen deze goed onder stromend water totdat deze schoon wordt en ongeveer een hele dag in het water wordt geweekt.

 2. Doe een passende hoeveelheid water in een grote pan waar ongeveer 2 liter water in gaat, zet het op het vuur en laat staan ​​totdat het volledig kookt.

 3. Doe de melk in een andere pan op middelhoog vuur, voeg de room en de melk toe, onder voortdurend roeren, tot alle ingrediënten gemengd zijn.

 4. Voeg de suiker toe en laat deze twee minuten staan ​​totdat deze is opgelost. Voeg vervolgens geleidelijk de tarwe toe, al roerend tot deze zacht wordt.

 5. Voeg in een andere kom de slagroom toe met ongeveer een half kopje water en zet dit al roerend twee minuten op het vuur, waarna het zetmeel onder roeren wordt toegevoegd aan een kwart kopje water en wordt toegevoegd aan de vorige mengsel onder voortdurend roeren.

 6. Nadat het een samenhangende textuur heeft gekregen, wordt het mengsel van het vuur gehaald en een paar minuten bewaard totdat het is afgekoeld. Vervolgens wordt het in glazen serveerschalen geplaatst, versierd met kokosnoot en noten, en naar wens warm of koud geserveerd.

Ashura

Modus operandi van Ashura-crème thuis

Het is een van de eenvoudige manieren om Ashura thuis te maken met room, die veel mensen thuis gebruiken tijdens de bereiding.Onder de ingrediënten die worden gebruikt om een ​​heerlijke smaak te verkrijgen, hebben we de volgende ingrediënten nodig:

 • Anderhalve kop tarwe.

 • Een kwart kopje rozijnen.

 • Een halve eetlepel zetmeel.

 • Een kwart kopje kokosnoot.

 • Een kopje gewone, volle melk.

 • 5 eetlepels room.

 • Een half kopje noten.

Stappen om Ashura met room te bereiden

Om Ashura te maken en het beste resultaat en een heerlijke en heerlijke smaak te krijgen, moet je een aantal stappen ondernemen, namelijk:

 1. Tarwe wordt in een diepe kom gedaan, onder water gewassen en een hele dag geweekt.

 2. De kom met de geweekte tarwe wordt een derde minuut op middelhoog vuur geplaatst totdat je zeker weet dat deze zacht is geworden, waarna hij van het vuur wordt gehaald totdat hij is afgekoeld.

 3. Rijpe tarwe wordt aan de elektrische mixer toegevoegd en op hoge snelheid gemengd tot een glad mengsel ontstaat.

 4. Voeg in een andere diepe pan de melk en de suiker toe op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren tot de suiker volledig is opgelost.

 5. Tarwe wordt onder voortdurend roeren toegevoegd totdat het homogeen wordt, vervolgens wordt een glas water bereid met ongeveer de helft erin, en we voegen er een eetlepel zetmeel aan toe en roeren het volledig totdat het zetmeel goed oplost.

 6. Het zetmeelmengsel wordt onder voortdurend roeren terwijl het op middelhoog vuur staat aan het voorgaande tarwemelkmengsel toegevoegd totdat het mengsel aan elkaar plakt en samenhangend wordt zonder klontjes.

 7. Het mengsel wordt van het vuur gehaald en in glazen schalen geplaatst om te serveren in een hoeveelheid die past bij de grootte van de schaal. Het gezicht is versierd met kokosnoot en rozijnen, en het wordt warm of koud geserveerd, afhankelijk van het verlangen, met geluk en plezier. genezing.

Ashura-voorbereiding

Ashura-snoepjes

Hoe Ashura te maken zonder zetmeel

Ashura is een van de beste soorten oosterse snoepjes die een bijzondere en onderscheidende smaak hebben en vitamines en mineralen bevatten die gunstig zijn voor het lichaam omdat ze het van de nodige energie en vitaliteit voorzien. Er worden veel ingrediënten gebruikt die het lichaam voeden bij het bereiden van de heerlijkste gerechten van Ashura, als volgt:

standaard

Materialen

Cubaans

Tarwe

beker

witte zachte suiker

Eetlepel

vanille

Vier kopjes

Gewone volle melk.

Half kopje

vriendelijk

Cubaans

Noten

Stappen om Ashura zonder zetmeel te bereiden

Ashura wordt bereid via een aantal eenvoudige stappen met behulp van de voorgaande ingrediënten. Deze stappen zijn als volgt:

 1. Doe de tarwe in een diepe kom, was hem goed met water, laat hem een ​​hele dag weken, spoel hem daarna opnieuw en laat hem een ​​half uur op middelhoog vuur staan ​​tot hij zacht wordt.

 2. Voeg in een andere kom de melk en de suiker toe en laat het op een middelhoog vuur staan ​​tot de suiker volledig is opgelost. Voeg dan de tarwe toe en roer tot de ingrediënten goed gemengd zijn.

 3. Voeg de room en vanille toe aan het vorige tarwemengsel, terwijl je blijft roeren tot het een romig mengsel wordt.

 4. Ashura wordt in serveerschalen gegoten en vervolgens naar wens versierd met noten, rozijnen of chocolade.

 5. Het wordt koud of warm geserveerd, en deze vrijheid verschilt van persoon tot persoon, evenals de smaak.

Hoe Turkse Ashura bereiden

De normale manier van Ashura, die in de hele Arabische wereld bekend is, wijkt af van de Turkse methode.Om Ashura op de Turkse manier te bereiden, worden de volgende ingrediënten gebruikt:

Ashura-componenten:

 • Eén kopje volle melk.

 • Een kwart kopje tarwe.

 • 5 theelepels slagroom.

 • Een half kopje witte suiker.

 • Een kwart kopje geweekte rijst.

 • Eén kopje koud gekookt water.

 • Een halve eetlepel zetmeel.

Garneer ingrediënten:

 • Een half kopje geroosterde noten.

 • Een kwart kopje melk.

 • 5 eetlepels zuivelroom

Stappen om Turkse Ashura te bereiden

De Turkse Ashura verschilt qua bereiding van de bekende Egyptische Ashura, en een van de belangrijkste stappen waarmee het lekkerste en verrukkelijkste Turkse Ashura-gerecht wordt bereid, zijn als volgt:

Ashura-dessert

 1. Doe de tarwe in een diepe pan, nadat je hem meer dan eens met water hebt afgespoeld, zet hem dan op het vuur, voeg de rijst eraan toe en laat hem een ​​half uur op laag vuur zetten, terwijl je voortdurend roert tot we zeker weten dat hij gaar is. is klaar.

 2. Het wordt van het vuur gehaald totdat het volledig is afgekoeld, daarna voegen we de hoeveelheid suiker met kaneel eraan toe en roeren het opnieuw.

 3. Water en zetmeel worden in een andere kop toegevoegd tot ze volledig zijn opgelost, en vervolgens op het vorige mengsel geplaatst.

 4. Dit voorgaande mengsel wordt in de elektrische mixer geplaatst en gemengd totdat de ingrediënten homogeen zijn en het een homogeen mengsel zonder klontjes wordt.

 5. Voeg de room toe aan de voorgaande ingrediënten en doe ze in de serveerschalen.

 6. Ashura is versierd met noten of kikkererwten en wordt warm geserveerd.

De belangrijkste verschillende methoden om Ashura thuis te maken werden in eenvoudige en soepele stappen geïdentificeerd. Wat betreft de bekende Egyptische methode, naast de nieuwe Turkse methode, is het Ashura-recept een van de belangrijkste gebruiken die mensen gebruikten om te bereiden , vooral op de dag van Ashura.

Mevrouw Omnia Ashraf Al-Sayed Al-Sebaei

Omnia Ashraf El-Sayed El-Sebaei Bachelor in massacommunicatie, afdeling journalistiek, Universiteit van Caïro Woonplaats: Menoufia Ik werk aan een inhoudssite die gespecialiseerd is in eten en gebak. Ik schrijf ook graag in verschillende andere categorieën, zoals openbare diensten, Egypte Directory, evenals gezondheid en schoonheid

السابق
Zo maak je krokant gebakken mozzarellasticks
التالي
Foto’s van het toerisme in Schotland en de 13 belangrijkste bezienswaardigheden die je kunt bezoeken

اترك تعليقاً